top of page
IMG_9518_222_edited.jpg

VERKASTADEN, FÖRETAGET och

HISTORIEN 

Historien om J-Mek sträcker sig ända tillbaka till 1982. Samma år som Ingmar Stenmark tog VM guld i Schladming och snuset kostade 3 kr dosan. Företaget registrerades då i namnet Sunne Mekaniska Verkstad AB av Leif Jonsson.

Kärnverksamheten till att börja med var produktion av sågverksmaskiner. Allt från enstaka maskiner till kompletta fabrikslinjer.

I början av 90-talet påbörjades legotillverkning av snökanoner, vilket sedermera övergick till egen utveckling av högtryckskanoner. Detta är än idag vår huvudtillverkning.  

2002 ändrades ägarstrukturen och företaget bytte namn till J-Mek AB. En förkortning av Jonssons mekaniska. 

2004 började vi legoproducera rails och boxar till skidanläggningar åt Northern Rails. Detta har varit så spännande att 2011 förvärvade J-Mek bolaget och är numera ett varumärket ägt av J-Mek. 

Sedan tidigt 20-hundratal har vi producerat moduler till mässmontrar. Något som ställer höga krav på design och finish.

2020 valde Leif att trappa ner på ansvaret och lämnade över stafettpinnen till sonen Fredrik Jonsson. Han är numera ägare och VD. Leif är fortfarande kvar i verkstaden och hjälper till där det behövs.

Utöver ovanstående verksamheter har vi sedan starten utfört många spännande projekt inom automatisering åt tillverkningsindustrin och legotillverkning åt fordonsindustrin.

Vår gedigna erfarenhet inom verkstadsindustrin har gjort oss till en mycket uppskattad samarbetspartner. Vi löser alla uppgifter tillsammans med våra kunder. Allt från idé och konstruktionslösningar med CAD ritningar till färdig produkt.

Vi fortsätter att utvecklas och är alltid nyfikna på nya spännande projekt och produkter.

IMG_2623.jpg
IMG_20191004_112347.jpg
Q_FREE_sthlm2_edited.jpg
bottom of page